måndag 6 augusti 2007

Slut på semestern


Ja då var det slut på semestern och jobbet kallar, hade gärna varit ledig någon vecka till:-)
Har varit i stugan en hel del och med rätt hyffsat väder. Hela byn samlades en lördag nere på sandstranden och hade beach party - på dagen så var det en massa olika aktiviteter. Fisketävling, vollyboll tävling, stafetter med hinderbana, simning, skytte, gå på styltor, limbo och det var kanon väder hela dagen. Fanns att köpa kaffe och bullar, hamburgare, öl, cider mm. Sen fortsatte festen långt in på morgonen. Men vi gav upp vid 23.30 - 24.00 ungefär. Då gick vi upp till stugan och gjorde upp eld vid grill ringen och satt där och surrade ett bra tag.
När vi kom från stugan var vi hemma en helg och fixade lite på gården, gjorde en grus gång ( bilder kommer ) samt tog bort två blomland och satte gräs där i stället och det blev SÅ fint. Sen åkte vi vidare mot Haparanda och Ikea för att inhandla lite diverse saker, sov över från en söndag till måndag där på ett rätt nybyggt lägenhets hotell där man fick ha med sig hundar. Sen därifrån åkte vi mot A-gård ligger vid Älvsbyn / Piteå och hade riktigt kanon väder hela veckan vi var där så då passade vi på att bara lata oss och sola och bada.
Sedan har Bjärven ( Huskey / vorsteh ) han som är på bilden ovan fått lite "jakt träning" han har ställt några små fåglar:-) sedan har vi haft en Tjäder och träna honom på fält sök och han har varit super duktig och sökt så jätte bra och sedan apporterat fågeln till David. Även en del spår träning har det blivit. Än så länge är han bara 11 månader så det är ju egentligen nu jobbet och träningen kommer. Sen till vintern blir det att prova sätta honom i hundspann för första gången ska bli jätte skoj, sen tränar jag han även för att ev kunna gå som ledarhund i framtiden.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Egentligen spelar det ingen roll men det var ju faktiskt en tjäder och inte en ripa! :-))

/d

SE sa...

Ja förlåt fattar inte varför jag säjer ripa hela tiden, jag vet ju att det var en tjäder. Ähh det är väl fågel som fågel HAHAHHAHA.

SE sa...

Nu har jag ändrat så det står TJÄDER och inte Ripa:-))))